Bestralingscentrum

Het bestralingscentrum OncoCubus, ontworpen door Sektor 3 architekten is opgeleverd met een groene gevel van 20 m². Omdat de ruimtes in een bestralingscentrum ten alle tijden steriel moeten blijven is de groene gevel achter glas geplaatst. Er is gekozen voor deze SemperGreenwall Indoor omdat uit onderzoek is gebleken dat patiënten zich comfortabeler voelen voor, tijdens -en na de behandeling als een ruimte voorzien is van groen.

Patiënten voelen zich comfortabeler door groene omgeving

Diverse wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat de groene omgeving een positieve invloed heeft op de fysieke en mentale gezondheid van patiënten. Dit wordt ook wel de ‘healing environment” genoemd. Een kamer met voldoende groen werken rustgevend en verminderen stress. Bovendien is de pijntolerantie van patiënten in een groene omgeving hoger en wordt het herstel van de patiënt bevorderd. Daarom is het gebruik van groene gevels een waardevolle aanvulling op ieder ziekenhuis of medische instelling.

Om patiënten meer op hun gemak te stellen, is de bestralingskamer voorzien van een opvallende groene gevel.

Verlichting voor optimale groeiconditie

De SemperGreenwall wordt verlicht met LED verlichting. Dit stimuleert de groei van de planten in binnenruimtes waar geen natuurlijk licht beschikbaar is. Zo is een blijvend groene uitstraling van de SemperGreenwall gegarandeerd.

Foto credits: Martin Gaissert

 

Deel dit project op social media

Bestralingscentrum

Toegepaste producten

Bekijk ook andere projecten

Benieuwd hoe een SemperGreenwall past in uw project?

Wij helpen u graag!