Kantoor Van der Spek

Het voormalige kantoorpand van Van der Spek had een gedateerd interieur en het pand kwam uit de jaren ’70. Dit was de reden voor Van der Spek om het pand van een volledige renovatie te voorzien, in samenspraak met architectenbureau Schilder Scholte. Dit resulteerde in een toekomstbestendig kantoorpand, waarvan het energielabel van G naar A is gegaan. Op het dak prijkt een prachtig groendak én een van de binnenmuren is voorzien van een SemperGreenwall.

Gezond binnenklimaat met een SemperGreenwall

Bij het ontwerp is bewust rekening gehouden met voldoende lichtinval, een gezonde lucht, een prettige akoestiek en binnengroen. Om op een groot deel van deze aspecten in te spelen is er o.a. een 30 meter lange SemerGreenwall Indoor geplaatst. De toegepaste SemperGreenwall levert een bijdrage aan een gezond binnenklimaat door de luchtzuiverende werking van de gevelbeplanting. Daarnaast vermindert de groene gevel geluidsoverlast op plekken waar veel mensen samen zijn. De opbouw van de plantenwand bestaat uit modulaire Flexipanels die voorgekweekt zijn in eigen kas. Om de groene uitstraling van de gevel te waarborgen is er een automatisch irrigatiesysteem ingebouwd waarmee de planten dagelijks worden voorzien van de benodigde water en voedingsstoffen.

Foto credits: Ronald Tilleman

Deel dit project op social media

Kantoor Van der Spek

Toegepaste producten

Bekijk ook andere projecten

Benieuwd hoe een SemperGreenwall past in uw project?

Wij helpen u graag!