Co|Lab

Het Co|Lab-gebouw in Falls Church, de Verenigde Staten, is een duurzame ontwerpsamenwerking tussen de hoofdaannemer HITT en vooraanstaand architect William McDonough, van William McDonough  + Partners. Sempergreen USA heeft een groene gevel van 22 m2 geleverd voor de ingang van deze ultramoderne laboratoriumfaciliteit, gericht op onderzoek naar opkomende technologieën, gezondheid van het milieu en het welzijn van gebruikers.

Duurzaam ontwerp

Duurzaamheid was de hoogste prioriteit tijdens het ontwerpproces van Co|Lab. Dit komt omdat gebouwen verantwoordelijk zijn voor meer dan een derde van het wereldwijde energieverbruik.

“We designed HITT’s Co|Lab based on our concept of building like a tree. Instead of just talking about minimal environmental footprint we talk about beneficial environmental footprint – not just minimizing negative emissions – we talk about optimizing positive emissions.” “A tree emits oxygen, distills water, provides habitat for hundreds of species, emits bird song, food and beauty among other things.”

Architect William McDonough

Leed v4 Platinum-certificering

De SemperGreenwall Outdoor van het Co|Lab-gebouw is Cradle to Cradle-gecertificeerd. Met deze certificering draagt de gevel bij aan de LEED-punten waarmee de duurzaamheidsdoelstellingen eerder bereikt kunnen worden. Het Co|Lab-gebouw heeft de LEED v4 Platinum-certificering behaald en dat was geen verassing voor de makers. Het gebouw zal naar verwachting meer energie opwekken dan verbruiken. Hiermee zal het gebouw ook een ILFI Zero Energy Certification verdienen zodra 12 maanden prestatiegegevens zijn verzameld en geanalyseerd.

Lees hier meer over het Co|Lab-project.

Foto credits: HITT

Installatie door Sempergreen Services

 

Deel dit project op social media

Bekijk ook andere projecten

Benieuwd hoe een SemperGreenwall past in uw project?

Wij helpen u graag!