Mercedes-Benz

Een leegstaand kantoorpand in Nieuwegein is door OPL Architecten in samenwerking met Delta Development, omgetoverd tot een modern en toekomstbestendig hoofdkantoor voor Mercedes-Benz Nederland. Door het centrale gedeelte uit het gebouw te verwijderen, is een prachtig atrium met veel daglicht ontstaan waarbij de groene gevels van Sempergreen op grote schaal zijn toegepast. Naast groene gevels is er ook een Sempergreen groendak geïnstalleerd met een oppervlakte 1.000 m2.  

Cradle to Cradle filosofie als leidraad

De duurzame transformatie is volledig gebaseerd op de cradle-to-cradle filosofie, waarbij er zonder afval is gewerkt en uitsluitend gebruik is gemaakt van duurzame materialen. Om het belang van de medewerkers voorop te stellen is het ‘Human Centered Design’ van Delta toegepast en gewerkt volgens het MeWe-kantoorconcept van Daimler. Dit zorgt ervoor dat er een gebruiksvriendelijk en inspirerende kantooromgeving is gerealiseerd waarbij functionaliteit en flexibiliteit de belangrijkste rol spelen. 

Binnentuin met groene gevels creëert gezond binnenklimaat

De binnentuinen van het gebouw zorgen voor een prettige werkomgeving. In totaal zijn er 8 SemperGreenwalls toegepast in diverse afmetingen. In overleg met OPL Architecten is een beplantingsplan ontworpen, wat aansluit op het interieur. Het groen in de kantooromgeving biedt medewerkers en bezoekers een gezond binnenklimaat en het reduceert omgevingsgeluid.

Foto credits: Moreno Maggie & Delta Development Group

 

Deel dit project op social media

Mercedes-Benz

Toegepaste producten

Bekijk ook andere projecten

Benieuwd hoe een SemperGreenwall past in uw project?

Wij helpen u graag!