Växtväggar i Sverige

Växtväggar
i Sverige

Oavsett om du befinner dig i Stockholm, Göteborg eller Malmö – är vi din leverantör av växtväggar i hela Sverige. För att nå klimatmålen måste vi skapa hälsosammare miljöer och byggnader. Växtlighet är en viktig faktor i detta. Platser med lite rum för växtlighet, såsom stadsområden eller (kontors) byggnader, kan verkligen dra nytta av en SemperGreenwall. Växter absorberar skadliga ämnen såsom CO2 och partiklar, samt har en kylande effekt. Med Cradle to Cradle-certifikatet är SemperGreenwall lämplig som en kretsloppsanpassad byggsten.

????????????????????????????????????
Golazo Beringen during installation

Om SemperGreenwall-systemet

Flexipanel är byggstenen i SemperGreenwall. Flexipanelen har utformats runt växterna. Varje Flexipanel har en kanal i toppen för droppledningar som levererar vatten och näring till växterna. Till skillnad från många andra system tillåter Flexipaneler fullständig rotning: växterna kan växa genom membranet och tillväxtmediet i Flexipanelen. Detta gör att rötterna kan växa sig mycket längre och starkare än hos växtväggsystem som bara tillåter rötterna att växa inuti höljet. Våra gröna fasader ger större, fylligare växter och fler blommor.

Växterna är förodlade på vår plantage och de håller sig friska och gröna året runt, både sommar och vinter. Vid leverans har din vertikal trädgård en växtlighet på minst 90 %, så att du kan dra nytta av en grön fasad omedelbart. Våra växtväggar och gröna fasader är lämpliga för både stora och små städer.

Växtskötselsystem

Växtskötselsystemet hos en SemperGreenwall är unikt. Det är ett genomarbetat system som ser till att varje växts rötter kan vandra fritt, systemet mikrobevattnar växterna för att spara vatten och gödsel samt skyddar rötterna från frost och värme. På så sätt skapas en kontinuerlig, vertikal trädgård med gröna, vackra växter. Tack vare växtskötselsystemet är risken för att växterna vissnar mycket låg och växtväggen behöver därför aldrig bytas ut. Att underhålla och sköta om en SemperGreenwall består därför endast av beskärning.

Advantages of the Plant Care System for green walls
Groene gevel McDonald's in Orlando, Florida, VS

Växtdesign

På Sempergreen är kvaliteten huvudfokus. Varje situation är unik och klimatförhållandena skiljer sig åt, och därför har Sempergreen noggrant testat sitt sortiment av växter. Möjligheterna för växtdesigner är oändliga. Som arkitekt erbjuds du möjligheten att skapa din egen design utefter dina preferenser. En SemperGreenwall är alltid planterad med en noggrant utvald blandning av växter som passar den specifika platsen och miljön.

Växtvägg
inomhus & utomhus

Vår grön fasad finns som inomhus- och utomhussystem. Systemet för växtvägg inomhus är lämpligt för hotell, köpcentrum och kontor, där väggen skapar en grön atmosfär och ökar välbefinnandet och produktiviteten. Samtidigt minskar den det omgivande bullret i en byggnad.

Vår växtvägg utomhus bidrar till en grönare miljö och hjälper till att bekämpa klimatförändringar. Växterna absorberar CO2 och solljus, vilket är viktigt för att reglera stadsklimatet, minska luftföroreningar och kontrollera värmeböljor.

Indoor plants ©Wouter van der Sar
NO_Oslo_Narvesen kiosk_August 2021_credits Bergknapp (2)
SemperGreenwall Hotel Zuiver Amsterdam (6)
RIT Dubai

Konstruktion

SemperGreenwall är ett modulärt väggsystem som består av färdiga Flexipaneler med en ränna och en ram. Denna lösning är lämplig för både raka och böjda väggar. Flexipanels har en TPO baksida. Eftersom TPO:n (Thermoplastic polyolefin) sticker ut på den övre och högra sidan överlappar den alltid den intilliggande eller överliggande panelen. Detta skapar en sluten och vattenavvisande bakre vägg efter installation. SemperGreenwall-systemen har en maximal vikt på 45 kg/m², vilket innebär att de kan monteras på bärande väggar.

Levande vägg
som överlever kylan

Gröna växtväggar kan frodas, även i kalla klimat som Norge, Sverige eller Finland! Att underhålla en vertikal trädgård eller växtvägg utomhus kräver lite mer ansträngning än att underhålla en växtvägg inomhus. Särskilt när växterna utsätts för extremare väderförhållanden, med iskall kyla, snö eller temperatursvängningar. Många gröna fasader med utomhussystem har misslyckats under dessa förhållanden, vilket är anledningen till att folk drar slutsatsen att växtväggar inte är optimala i kalla klimat. Outdoor SemperGreenwall är definitivt en levande vägg som kan överleva kylan.

Med sin omfattande växtkunskap väljer Sempergreen endast de starkaste och tåligaste växtarterna för sina SemperGreenwall-system. Vårt automatiska bevattningssystem ser till att din växtvägg inomhus eller din växtvägg utomhus får rätt mängd vatten och näring. Tillsammans med ett skötselavtal (med en av våra lokala partners) garanterar Sempergreen att din vertikal trädgård är grön ut året runt. Det integrerade bevattningssystemet i SemperGreenwall Outdoor kan utökas med frostskydd.

A SemperGreenwall in winter
A SemperGreenwall in spring
Hoofdkantoor Sempergreen in Odijk Nederland

Växtväggar
från marknadsledaren

Sempergreen är världsledande på marknaden för produkter inom miljövänlig infrastruktur. Vi har utvecklat ett unikt system för växtväggar som lämpar sig för alla projekt och erbjuder oändliga möjligheter till anpassning. Med erfarenhet sedan 1996 och tusentals genomförda projekt över hela världen, är Sempergreen din pålitliga partner för växtväggar i Sverige.

Nyfiken på hur en SemperGreenwall
passar in hos dig?

Vill du få ett erbjudande på en växtvägg som är skräddarsydd efter dina behov? Kontakta oss idag för att diskutera ditt projekt med oss och få en kostnadsfri offert.